fjordhest oldenborg shetlænder
MarkredskaberStaldredskaberHøstredskaber Frugt - GrøntSmå ting HavenHestevogne
oldenborg oldenborg Fjordhest
oldenborg
1: Selvbinder.
2: Selvbinder.
3: Slæverive.
4: tærskeværk.
5: Kornrenser.
6: Kværn.
7: Kornvægt.
8: Sækkeløfter.

1:Selvbinder International Harvester 5 fods, med jernhjul og transporthjul. Den er købt hos Boesenbæk, Give. Den har stået på en ejendom ved Brande. Den er i en stand, så vi tror at den kan komme ud at køre igen.   

 

2: Selvbinder Arvika (Svensk) 5 fods. Med gummi hjul, er med træk til traktor. Og med trehamle og næsehjul, så den kan bruges til heste. Den har kørt på Djursland.  

Den er til salg.

3: Slæverive blev brugt til at samle hø/halm sammen med. Der blev brugt 1 hest til at køre med. Den har en arbejdes bredte på 2,5 M. Er bleven brugt af Hans Kock, Sommersted. Med samling fra Peter Mørk Iversen, Simmersted.   

4:Tærskeværk: model Danina No 3B. 14 tommer. Den er fra 1932,er bygget på Dronningborg Maskinfabrik, Randers. Den har stået på Djursland. Den står, som ny idag.  

5:Kornrenser: Blev brugt til at rense avnerner fra kornet. Blæse hjulet blev trukken med håndsving. Den har stået hos Peter Assmann, Valsgård (Hobro)

6: Kværn, Expres Kugle no. 6. Serie nr. 17187. Stendlam 500 m/m =19", den køre med 500 omdr. Den er bygget på maskin fabriken "Møllevang" ved A. Madsen, Hjerm. Expres modtog Grand Prix Diplom på Verdensudstillingen i Bruxell i 1935. Den har stået hos Gert og Agnete Jensen, Havlykke. (Frederica)

7:Kornvægt som stod på "Søndervang" da Iver Solgaard Nielsen købte "Søndervang" 1964.

8:Sækkeløfter, til at løfte sækkende op på skulderne, så man undgik de mange løft. Den er fra Peter Assmann, Valdgård (Hobro) Som har haft den med fra sin fødehjem ved Sdr. Vilstrup (Haderslev).

oldenborg
oldenborg Fjordhest Nordbakker
Stutteri Søndervang, Tofthøj Møllevej 47, 7321 Gadbjerg, Tlf 51 89 18 99
Jyskweb 2008